Industri nyheder

Almindelig korrosionsgrubetæring af præcisionsbånd af rustfrit stål

2023-02-10
Rustfrit stål er stål, der ikke er let at ruste. Det vigtigste legeringselement i rustfri stålbånd er Cr (krom). Først når Cr-indholdet når en vis værdi, har stålet korrosionsbestandighed. Det generelle Cr indhold afrustfri stålstrimlerer mindst 10,5 %. Korrosionsbestandighedsmekanismen for det rustfri stålbånd er passivfilmteorien, det vil sige, at der dannes en ekstremt tynd, fast og fin stabil Cr-rig passiveringsfilm på overfladen for at forhindre iltatomer i at fortsætte med at infiltrere og oxidere og derved opnå evne til at forhindre korrosion.

Da der opstod brune rustpletter (pletter) på overfladen af ​​den rustfri stålstrimmel, blev folk meget overraskede: de troede, at "rustfrit stål er rustfrit, og hvis det bliver rustent, er det ikke rustfrit stål. Det kan være, at der er en problem med stålkvaliteten." Faktisk er dette en ensidig misforståelse om den manglende forståelse af rustfrit stål. Hvis vi intuitivt kan forstå de forskellige korrosionstyper af rustfrit stål, kan vi have tilsvarende modforanstaltninger til at reducere tab i forbindelse med rustfrit stålkorrosion. Korrosionsskader af rustfrit stål er for det meste lokale korrosionsskader, de mest almindelige er intergranulær korrosion (9%), grubetæring (23%) og spændingskorrosion (49%).
Grubetæring er en meget farlig lokaliseret korrosion. Der opstår små huller, og så skrider korrosionen hurtigt frem. I alvorlige tilfælde kan det føre til perforering. De vigtigste faktorer, der påvirker grubetæring, er:
1. Påvirket af Cl-, forårsager Cl- delvis ødelæggelse af passiveringsfilmen af ​​rustfrit stål, hvilket resulterer i præferencekorrosion af denne del;
2. Temperaturens indflydelse, jo højere temperatur, jo hurtigere korrosion;
3. Forureninger fastgjort til overfladen forhindrer iltstrømmen. For eksempel forekommer grubetæring ofte i vaske i rustfrit stål (for det meste 201 eller 304 rustfrit stål) i dagligdagen. Hvis nogle sure eller salte stoffer opbevares i vasken og ikke behandles i tide, vil det forårsage grubetæring i den rustfri stålvask.
For vaske i rustfrit stål med grubetæring er de forebyggende foranstaltninger som følger:
1. Undgå at Cl- sætter sig fast;
2. Udfør en rimelig overfladebehandling for at danne en stabil passiveringsfilm;

3. Vælg materialer med stærk Cl-korrosionsbestandighed (såsom 316L rustfrit stål tilsat Mo).

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept